Katon pesu ja käsittely

Kattojen määräaikaisella pesulla ja käsittelyllä pinnat pidetään siisteinä ja kasvusto poissa.

Kerrostalojen ja omakotitalojen katot

 

Toimenpiteet katon materiaalin mukaan

Kattoja puhdistettaessa toimenpiteet ja käytettävät työvälineet valitaan riippuen katon materiaalista. Huopakatolle sopii harjaus harjakoneella, jonka jälkeen katto käsitellään. Hyvälle tiilikatolle tehdään sen sijaan mekaaninen poisto ellei maali ei ole hilseillyt, jonka jälkeen katto käsitellään. Mekaanisella puhdistuksella poistetaan kaikki näkyvä kasvusto, jonka jälkeen kasvustonestoaine levitetään katolle. Aine tappaa myös sellaisen kasvuston, joka ei ole näkyvissä. Lisäksi aine puhdistaa pintaa ja suojaa sitä uudelta kasvustolta usean vuoden ajan. .

Peltikatoille voidaan tehdä pelkkä käsittely tai pesu sekä käsittely. Tiilikatolla on enemmän vaihtoehtoja: mekaaninen käsittely, kasvustonestokäsittely, pesu ja maalaus. Oikea metodi valitaan katon kunnon perusteella. Pintavärjätty tiili jonka maalipinta on kärsinyt, on syytä maalata uudelleen parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Sano ei kattojen kosteusvauroille

Mikäli katto on kunnossa ja tasavärinen, voidaan se pinnoittaa nanopinnoitteella. Nanopinnoite kestää 10-15 vuotta ja sillä on vettä hylkivä vaikutus. Normaalisti vesi imeytyy tiiliin, nanopinnoitteesta se valuu pois kuin lumpeenlehden päältä.

Kun tiili ei pääse märäksi, se ei myöskään rapaudu. Kylmällä kelillä kosteassa tiilessä oleva vesi jäätyy ja alkaa pikkuhiljaa irrottamaan ja rapauttamaan pintaa. Mitä huokoisemmaksi pinta tulee, sitä helpommin siihen tarttuu kasvustoa, joka lähtee syömään pintaa. Esimerkiksi sammal käyttää tiilikaton kalkkia ravintonaan. Pahimmillaan kasvusto tekee reikiä tiilien pintaan ja mikäli aluskate ei ole kunnossa se vuotaa ja mahdollistaa kosteusvaurion rakenteisiin.

Kiinteistöstä kannattaa pitää huolta

Julkisivun puhtaus on talon ja kiinteistön käyntikortti. Siistissä talossa on mukava asua. Siisti taloyhtiö onkin hyödyksi niin vuokralaisille, osakkeenomistajille kuin sijoittajillekin. Säännöllinen huolto ja siisti julkisivu ja katto nostavat luonnollisesti kiinteistön arvoa.

Sammal kuuluu metsään, ei rakennuksiin: kiinteistön pintojen huollon laiminlyönti aiheuttaa kasvustoa, jotka pahimmillaan pilaavat pintoja ja syövät niihin reikiä. Pidetään pinnat kunnossa jatkossakin - ota meihin yhteyttä ja kysy tarjousta! Voit myös tutustua hinnastoomme tästä!

Pidä katot kunnossa nyt ja tulevaisuudessa

 • Huopakatolle sopii harjaus koneella
 • Tiilikatolle tehdään mekaaninen puhdistus
 • Peltikatoille voidaan tehdä pelkkä käsittely, tai pesu ja käsittely
 • Tiilikatoilla vaihtoehtoja on enemmän: paras vaihtoehto valitaan katon kunnon mukaan
 • Hyväkuntoinen katto voidaan pinnoittaa vettä hylkivällä nanopinnoitteella
 • Kuiva tiili ei rapaudu!

Hinta-arvio

  Loivan katon pesu ja käsittely -
  pestävä alue neliömetreissä

  Hinta-arvio euroissa

   Jyrkän katon pesu ja käsittely -
   pestävä alue neliömetreissä

   Hinta-arvio euroissa

   Biocomb Huolto Oy

   Aamukatu 1, 15320 LAHTI
   Puh. 050 376 5926

   tilaajavastuu